Jafa Sultan rolnice: Mnogo ukusnija varijanta nego obične rolnice

Jafa Sultan rolnice: Mnogo ukusnija varijanta nego obične rolnice

Danas vam predstavljamo recept za ukusan i jednostavan desert sa narančom. Koristite čašu za vodu od 200 ml, a potrebni sastojci su:

Za podlogu tepsije: 1,5 – 2 šalice kokosa, dok ćete za puding koristiti: 1 litar mlijeka, 1 šalica šećera, 1 šalica + 1 žlica pšeničnog brašna, 60 g maslaca, 1 paketić vanilin šećera

Dok vam je za narančasti sloj potrebno: 3 šalice soka od naranče (600 ml), 2 žlice škroba, 3 žlice integralnog pšeničnog brašna, 1/2 šalice šećera (možete dodati više po ukusu)

Ono što vam je potrebno za ukrašavanje su komadići čokolade i onda možete krenuti sa pripremom.

Po velikom plehu ravnomjerno rasporedite 1,5 – 2 šalice kokosa i izravnajte, u srednje velikoj posudi pomiješajte mlijeko, šećer i brašno dok se grudice potpuno ne rastope, pa kuhajte na srednje slaboj vatri uz stalno miješanje.

Kada smjesa počne da se zgusne, dodajte maslac i vanilu, i nastavite miješati dok ne postane glatka, a onda skinite s vatre i prebacite smjesu u pleh, te pažljivo izravnajte i ostavite sa strane da se ohladi.

Iscijedite sok od naranči da dobijete 3 šalice soka i ulijte u lonac, a onda dodajte škrob, brašno i šećer, miješajući dok se grudice ne rastvore, te kuhajte na srednjoj vatri uz stalno miješanje dok se smjesa ne bude lijepo zgusnula. Nakon toga sklonite s vatre i prelijte preko ohlađenog pudinga i izravnajte površinu.

Ostavite desert da se hladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u hladnjak na 2 sata, te nakon toga, izrežite na 12 jednakih dijelova i poslužite, po želji ukrašeno komadićima čokolade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *