Ovo će ukloniti i najstariju masnoću i prljavštinu sa peći: Ništa posebno nije potrebno i jeftino je

Ovo će ukloniti i najstariju masnoću i prljavštinu sa peći: Ništa posebno nije potrebno i jeftino je

Kuhinja je često najizazovnije mjesto za održavanje čistoće u domu. Tokom kuhanja, masnoće i prljavština mogu se nagomilati, naročito na ručicama šporeta. Iako postoje komercijalni čistači, predstavljamo vam nekoliko ekoloških i jednostavnih metoda za čišćenje dugmadi na plinskom štednjaku, koje možete pronaći na portalu mirhitrostey.

Soda bikarbona – Postupak: Navlažite staru četkicu za zube, umočite je u sodu bikarbonu i nanesite sodu na dugmad. Trljajte kružnim pokretima, posebno obraćajući pažnju na nabore i ostavite da djeluje nekoliko minuta, zatim ponovo istrljajte četkom, te isperite čistom vodom.

Senf u prahu je izvrstan za čišćenje i dezinfekciju: Uzmite 200 ml vrele vode, Dodajte 1 kašičicu senfa u prahu, Miješajte dok ne postane glatko, Nanesite mješavinu na dugmad i Ostavite da djeluje 10 minuta, te Isperite čistom vodom.

Jače zagađenje: Pomiješajte senf u prahu sa sodom bikarbonom, Nanesite smjesu na vlažni sunđer, Istrljajte prljava dugmad, Ostavite da djeluje 1-3 sata i onda samo Isperite čistom vodom.

Savjet za čišćenje rešetki na gorionicima: Stavite rešetke u kupku s octom i vodom u omjeru 1:1 i ostavite da odstoji, a zatim očistite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *