Boja urina otkriva mnoge bolesti, čak i najteže: Ako vam je mokraća mutna, to znači samo jedno

Boja urina otkriva mnoge bolesti, čak i najteže: Ako vam je mokraća mutna, to znači samo jedno

Šta može uzrokovati zamućenje urina: Prema riječima dr. Badanija, zamućenje urina može ukazivati na probleme s bubrezima, poput bubrežnih kamenaca. Ako primijetite da vam urin postaje mutan, važno je provjeriti radi li se o poremećaju u funkciji bubrega.

Ako vam je urin zamućen i nedavno ste imali nezaštićeni sp0lni 0dn0s, može se raditi o sp0ln0 prenosivoj infekc1ji , koja može uzrokovati mutnu mokraću.

Prisustvo sluzi u urinu može ga učiniti mutnim, a da biste utvrdili da li je količina sluzi u vašem urinu normalna, posjet liječniku radi analize urina može biti od pomoći. Abnormalne količine sluzi mogu ukazivati na probleme kao što su infe’kcije mokraćnog trakta (IMT) ili bubrežni kamenci, a također mogu signalizirati ozbiljnije zdravstvene probleme.

Prema doktorima, zamućen urin sam po sebi nije uvijek razlog za paniku, ali ako primijetite dodatne simptome poput peckanja, bolova ili krv’i u urinu, preporučuje se konzultacija s liječnikom i posjet stručnjaku može pomoći u utvrđivanju uzroka i pravovremenom liječenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *