Umotate li meso u sjajnu ili tamnu stranu folije prilikom pečenja? Važna razlika koju bi apsolutno svi trebali znati

Umotate li meso u sjajnu ili tamnu stranu folije prilikom pečenja? Važna razlika koju bi apsolutno svi trebali znati

Aluminijska folija je neizostavan pomoćnik u kuhinji, ali važno je znati kako je pravilno odabrati i koristiti da biste maksimalno iskoristili njezine prednosti, a evo nekoliko ključnih savjeta za optimalnu upotrebu aluminijske folije:

Odabir Aluminijske Folije, Debljina Folije: Za većinu kućanskih potreba, deblja folija je najbolji izbor jer deblja folija je čvrsta i manje sklona pucanju, što je posebno važno pri pečenju ili zamrzavanju hrane.

Strane Folije: Aluminijska folija ima dvije strane – sjajnu i mat, a svaka ima specifičnu funkciju:

Sjajna Strana: Bolje reflektira toplinu i manje se lijepi za hranu, a Mat Strana inače Propušta toplinu.

Pečenje: Kada pečete, mat strana folije treba biti okrenuta prema gore, jer bolje propušta toplinu i omogućava hrani da se brže skuva bez isušivanja, a sjajna strana treba biti okrenuta prema hrani kako bi bolje reflektirala toplinu.

Održavanje Topline: Ako želite da hrana ostane topla duže, sjajna strana treba biti okrenuta prema van, a Sjajna strana reflektira toplinu natrag prema hrani, pomažući tako da se temperatura zadrži.

Zaštita Hladne Hrane: Kada koristite foliju za zaštitu hladne hrane, poput hrane iz frižidera, sjajna strana treba biti okrenuta prema van i to pomaže u očuvanju hladnoće hrane jer sjajna strana bolje reflektira toplinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *