Kad god želi da izbijeli krpe, ubaci 1 sastojak u veš mašinu: Poslije pranja sijaju kao nove


Perilica rublja uobičajeni je kućanski aparat koji preuzima mukotrpan zadatak ručnog pranja odjeće. Postoje brojne učinkovite metode za optimizaciju korištenja ovog uređaja. Danas ćemo podijeliti nekoliko savjeta kako to najbolje iskoristiti.Vrlo je jednostavno kuhinjskim ručnicima vratiti izvorni sjaj. Nakon samo nekoliko korištenja, kuhinjske krpe imaju tendenciju da postanu dosadne, a određene mrlje mogu biti posebno uporne, bez obzira koliko truda uložili. Srećom, postoji starinski recept koji se prenosi od naših baka i koji uspješno uklanja sve mrlje.

Ovakav pristup čišćenju tekstila isplativ je jer smanjuje potrebu za redovitim zamjenama. Za početak sastavite sljedeće materijale: veliki lonac ili tavu, 5 litara vode, 1 žlicu suncokretovog ulja, veliku šalicu sode bikarbone, 1/2 šalice bilo kojeg deterdženta za pranje rublja i 1/2 čajne žličice soli.Kako biste započeli s ovim postupkom, u loncu zakuhajte pet litara vode i zatim isključite štednjak. Zatim u kipuću vodu dodajte suncokretovo ulje, zatim sodu bikarbonu, sol i prašak za pranje rublja.


Sve sastojke dobro izmiješajte i u smjesu uronite zamrljane tkanine. Zatvorite posudu i ostavite vodu da se ohladi. Ostavite materijale da se namaču u otopini najmanje jedan sat. Nakon nekoliko sati namakanja u slatkoj vodi, možete izvaditi tkanine i oprati ih u perilici za bolju učinkovitost. Ishod će vas iznenaditi jer će i najupornije i dugotrajne mrlje nestati.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *