Ako želite zdrav san pod hitn0 izbacite 0ve četiri stvari iz spavaće sobe: Š0kiraćete se kad budete pročitali

Ako želite zdrav san pod hitn0 izbacite 0ve četiri stvari iz spavaće sobe: Š0kiraćete se kad budete pročitali

Da biste postigli miran san i stvorili prijatno okruženje u spavaćoj sobi, važno je da eliminišete određene elemente koji mogu negativno uticati na kvalitet vašeg odmora, a ako se često budite iscrpljeni ili imate problema sa uspavljivanjem, to može ukazivati na to da vaša spavaća soba nije u skladu sa principima feng shuija.

Previše biljaka: Dok su jedna ili dvije biljke dobrodošle zbog njihovog pozitivnog uticaja na vazduh i opuštanje, prekomjerna količina biljaka može donijeti previše ekspanzivne energije, što može narušiti kvalitet vašeg sna, a prema feng shui principima, biljke su povezane sa elementom drveta, i previše tog elementa može uzrokovati neravnotežu u vašem okruženju.

Neprijatni zvukovi i mirisi: Buka može ozbiljno uticati na kvalitet vašeg sna i zvukovi iz okoline ili iz same kuće mogu stvoriti osjećaj napetosti, dok neprijatni mirisi poput vlage dodatno otežavaju opuštanje, dok povećanje zvučne izolacije i korištenje mirisnih svijeća mogu pomoći u stvaranju prijatnijeg i mirnijeg okruženja za spavanje.

Nered i minimalizam: Vaš spavaći prostor značajno utječe na vaše emocionalno stanje i ako se osjećate nelagodno ili usamljeno dok pokušavate da zaspite, previše predmeta u sobi može biti uzrok, a predmeti poput vaza bez cvijeća, kuhinjskih stolica koje nisu u funkciji, ili drugi nepotrebni predmeti mogu stvarati nered, te vam uklanjanje viška stvari može vam pomoći da se osjećate smirenije.

Nered ispod kreveta: Iako je prostor ispod kreveta praktičan za skladištenje, previše stvari na tom mjestu može stvoriti negativnu energiju, te provjerite šta se nalazi ispod kreveta i razmislite da li vam je to zaista potrebno, a  često skupljamo predmete koje više ne koristimo, što može doprinijeti osjećaju težine i nelagode.

Naravno, ove preporuke su zasnovane na feng shui principima, a na vama je da odlučite da li ćete ih primijeniti, međutim, primjena ovih savjeta može vam pomoći da stvorite ugodniji prostor za miran i obnavljajući san.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *