Stavite dovoljno omekšivača, ali odjeća opet ne miriše: 0vu grešku svi prave, samo 0vako će vam odjeća mirisati sedmicama

Stavite dovoljno omekšivača, ali odjeća opet ne miriše: 0vu grešku svi prave, samo 0vako će vam odjeća mirisati sedmicama

Nekada se svima nama čini kao da nema ništa lakše nego oprati veš u mašini, ali ipak taj posao koji se čini jednostavan može da bude dosta teži nego što to možete zamisliti.

Ono što morate znati jeste da će vam odjeća duže trajati i zadržati svoj oblik ako je budete prali na nižim temperaturama, dok se pored toga može topla ili hladna voda da jednako nosi sa prljavštinom kao i vruća ako vi koristite dobar deterdžent i imate dobru veš mašinu.

Ipak, stvari kao što je to posteljina i peškiri bi i dalje trebali da se peru na vrućoj vodi zbog dezinfekcije. Kada stavite višak deterdženta, onda vam to može da začepi posudu za deterdžent i uzrokuje neprijatan miris, dok vam previše omekšivača može napraviti da se odjeća teže ispere. Samo je potrebno da pogledate koja je doza navedena na pakovanju i koristite mjernu posudu. U slučaju da su vaše stvari veoma prljave, onda možete koristiti način pranja ili pokrenuti 2 ciklusa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *