Ako vas je novčana sreća napustila, stavite 1 stvar pod tepih: Pare će dolaziti sa svih strana

Ako vas je novčana sreća napustila, stavite 1 stvar pod tepih: Pare će dolaziti sa svih strana

Stara narodna verovanja naših baka obuhvataju brojne fascinantne rituale i trikove koje su žene koristile za privlačenje sreće, zdravlja i novca u svoj dom, a ovi drevni običaji nisu samo deo kulturnog nasleđa, već su duboko ukorenjeni u tradiciji i često se prepliću sa principima kineskog feng šuija, te ćemo danas istražiti sedam aktivnosti za koje se verovalo da pomažu u eliminaciji loše energije iz doma i privlače samo pozitivne stvari, piše Sensa.

Održavanje Čistoće u Kući: U prošlim vremenima, za postizanje blagostanja i zdravlja porodice, bitan je bio uredan i čist dom, a vjerovalo se da prljavi podovi mogu doneti nedostatak novca, dok čisti podovi privlače njegov dolazak. Takođe, paljenje mirišljavih sveća bilo je uobičajeno kako bi se poboljšala energija prostora, što je običaj koji se i danas nastavlja, jer miris sveća doprinosi prijatnoj atmosferi i pozitivnoj energiji u domu.

Svježe Cvijeće: Naše bake su vjerovale da sveže cveće u domu donosi sreću i ljubav, a biljke su smatrane magnetima za pozitivnu energiju, iako njihovo održavanje zahteva pažnju, što doprinosi harmoniji u prostoru.

Talismane i Amajlije: Popularni izbori bili su potkovice, deteline sa četiri lista i kamenčići, a za ove predmete se vjerovalo da imaju moć da donesu sreću i zaštitu, a često su se postavljali na vidljiva mesta u domu ili nošeni kao privjesci.

Miris Pečenih Jela: Verovalo se da miris pečenih jela privlači sklad i harmoniju u porodične odnose, a miris svježe pečenog hleba ili kolača u kuhinji bio je smatran izvorom sreće, zdravlja i obilja, a domaća hrana doprinosila je stvaranju toplog i prijatnog ambijenta.

Oslobađanje od Suvišnih Stvari: Svakodnevno bacanje, recikliranje ili darivanje stvari koje više nisu potrebne bio je još jedan način na koji su žene nastojale da privuku sreću u svoj dom, a stara odeća, polomljeni nameštaj, prazne kutije, flaše, novine i dotrajali predmeti uklanjani su kako bi prostor bio uredan i kako bi se stvorio prostor za dolazak novih, pozitivnih energija.

Ventilacija Prostorija: Otvaranje prozora i provetravanje prostorija svakodnevno bilo je uobičajeno kako bi se obezbedio svež vazduh u domu i vjerovalo se da svež vazduh simbolizuje snagu i zdravlje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *