Paukovi ne podnose miris jedne biljke: Nabavite je i nećete ih više vidjeti u kući

Paukovi ne podnose miris jedne biljke: Nabavite je i nećete ih više vidjeti u kući

Upotrijebite metlu, krpu ili usisavač kako biste iskorijenili paučinu, obraćajući posebnu pozornost na izazovna područja poput kutova stropa i prostora iza namještaja, a dosljedno uklanjanje mreža može učinkovito smanjiti prisutnost pauka.

Kako biste spriječili da pauci pronađu utočište u vašem domu, ključno je održavati čistoću i ukloniti svaki nered i pauci traže skrivena područja gdje mogu neometano plesti svoju mrežu, a smanjenjem količine nereda u svom životnom prostoru eliminirate njihova potencijalna skrovišta.

Osim toga, ako usred nereda naiđete na paukovu mrežu, važno je odmah očistiti prostor i lišiti pauka njegovog skloništa, dok dosljedno održavanje čistoće i organizacije u vašem domu može učinkovito smanjiti prisutnost pauka.

Kako biste smanjili prisutnost pauka u svom domu, važno je održavati pravilnu higijenu hrane i smeća, a iako pauci ne jedu ljudsku hranu, privlače ih kukci koji se hrane ostacima hrane dok sa redovnim pospremanjem ostataka hrane i sa redovnim uklanjanjem smeća možete učinkovito smanjiti njihovu populaciju.

To će zauzvrat rezultirati s manje dostupnih opcija hrane za paukove u vašem domu, a kako biste smanjili mogućnost infiltracije paukova i drugih insekata u vaš dom, preporučljivo je zatvoriti prozore i vrata tijekom večernjih sati.

Odlučite se za korištenje biljaka koje imaju sposobnost odvraćanja pauka, a određene biljke ispuštaju snažne mirise koji se paucima ne sviđaju i jedna od takvih biljaka je bosiljak koji može učinkovito otjerati pauke.

Strateškim postavljanjem nekoliko posuda s bosiljkom po cijelom domu poslužit će kao prirodni repelent za pauke, dok je lavanda još jedna izvrsna opcija, budući da pauci jako mrze njezin snažan miris, a uključivanjem biljaka snažnih aromatičnih svojstava u svoje okruženje, možete učinkovito obraniti pauke i druge neželjene insekte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *