Izgrebana tava će biti kao nova: Sve što vam treba je 1 proizvod koji svako ima u svojoj kuhinji

Izgrebana tava će biti kao nova: Sve što vam treba je 1 proizvod koji svako ima u svojoj kuhinji

Većina nas ima barem jednu staru tavu koja je izgrebana i izgubila svoja prvobitna svojstva, a hrana se sve više lijepi za nju, a često ne želimo da je bacimo jer smo navikli na nju, dok je dobra vijest da postoji jednostavno i jeftino rješenje koje možete lako primijeniti – kuhinjska so.

Ako ste dugo koristili staru tavu, vjerojatno ste primijetili da se hrana sve više lijepi prilikom kuhanja, a oštećena površina gubi svoja neprijanjajuća svojstva, ali pre nego što je bacite, isprobajte ovaj jednostavan trik sa soli i ova metoda je brza i može produžiti vijek trajanja vašeg omiljenog posuđa.

Operite tavu mekom spužvom i toplom vodom kako biste uklonili ostatke hrane, te Koristite blagi deterdžent i izbjegavajte grube spužve koje bi mogle dodatno oštetiti površinu, Nakon pranja, pospite dno tave tankim slojem kuhinjske soli, Stavite tavu na laganu vatru i ostavite da se so zagrijava.

Kada postane smeđa, upija masnoću i ostatke hrane i Kada sol dobije tamnosmeđu boju, jednostavno je istresite iz tave, a onda Obrišite dno papirnim ubrusom kako biste uklonili preostalu sol i nečistoće.

Kako biste spriječili nove ogrebotine, izbjegavajte korištenje metalnog pribora, te Umjesto toga, koristite drvene ili silikonske lopatice, Također, prilikom pranja, izbjegavajte grube spužve koje mogu ogrebati površinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *