0vo je čaj koji Rusi konzumiraju tokom zime: Jača imunitet i poboljšava zdravlje, 0vaj sastojak je ključna stvar

0vo je čaj koji Rusi konzumiraju tokom zime: Jača imunitet i poboljšava zdravlje, 0vaj sastojak je ključna stvar

Otkrijte ukusan i hranjiv recept za ruski čaj, osmišljen za jačanje vašeg imunološkog sistema, a pripremite ovaj čaj koristeći raznovrsne sastojke, svaki sa svojim jedinstvenim ukusom, a ovaj napitak, bogat vitaminima i korisnim supstancama, pravi je užitak za ljubitelje slatkog.

Uživajte u njemu svakodnevno kako biste podržali svoj imunitet i uživali u fantastičnom ukusu, Ananas je ključni sastojak koji ovom čaju daje posebnu aromu i njegova upotreba datira još iz 18. stoljeća, kada su bogati ljudi u Rusiji koristili dragocjeno zlato za uvoz ovog egzotičnog voća.

Tada je ananas bio luksuz koji se mogao priuštiti samo najimućnijima, a kako je industrija uvoza napredovala, a metode konzerviranja se razvijale, ananas je postao lako dostupan i omiljen u Rusiji, a sada je nezamjenjiv deo ovog zimskog napitka.

Iskoristiti prednosti ananasa je pravo bogatstvo, budući da ovo voće donosi mnoge zdravstvene koristi, a osim ukusnog mesa, kora ananasa takođe može biti korištena za pripremu ovog divnog napitka, Kora je puna antioksidanata koji pomažu usporiti proces starenja, smanjiti nivo holesterola, smanjiti rizik od raka, te očuvati zdravlje srca i krvnih sudova.

Za pripremu ovog napitka potrebno je jedan litar vode, četiri kesice crnog čaja, mala količina cimeta (oko jedne kašičice) i jednaka količina klinčića (jedna čajna kašičica) i po želji, možete dodati sok od narandže ili svježe cijeđene jabuke.

Počnite kuhanjem četiri kesice crnog čaja u dvije šolje vode da dobijete koncentrirani čaj, a u većoj posudi pomiješajte preostale sastojke i zagrijte smjesu i kada se zagrije, dodajte koncentrirani crni čaj i pustite da proključa, Smanjite vatru i kuhajte još dvije minute i Na kraju, uživajte u vrućem napitku ili ga stavite u frižider za osvježavajući hladni napitak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *