Svaku noć pred spavanje obavezno zatvorite vrata 0ve prostorije u kući: Postoji važan razlog

Svaku noć pred spavanje obavezno zatvorite vrata 0ve prostorije u kući: Postoji važan razlog

Vastu je inače drevni vedski sistem za uređenje doma koji je zasnovan na pravilima koja imaju za cilj da poboljšaju energiju u kući, donesu blagostanje, bogatstvo i prosperitet i ovaj sistem se vrlo često upoređuje sa feng šuijem, iako je njegovo porijeklo iz Indije.

Vastu naglašava važnost pravilnog rasporeda elemenata u domu kako bi energija nesmetano proticala i pozitivno uticala na svakodnevni život i Evo nekoliko stvari koje je, prema Vastu principima, vrlo važno je izbjegavati kako biste osigurali dobar protok novca i na takav način izbjegli finansijske teškoće.

Jedan od ključnih saveta u Vastu filozofiji jeste da ne ostavljate metlu pored nameštaja ili mesta gde čuvate dragocenosti, Metla simbolizuje sir0maštvo i loše finansije, pa se veruje da njeno prisustvo blizu dragocenosti može negativno uticati na bogatstvo u kući.

Biljke koje imaju trnje, kao što je to kaktus, prema Vastu privlače samo nepovoljne događaje i negativnu energiju, Zbog toga se preporučuje da se izbegava njihovo prisustvo u zatvorenim prostorima, dok biljke koje simbolizuju rast i pozitivnu energiju treba da zauzimaju centralno mesto.

Porodice sa malom decom često se suočavaju sa problemom prljavih zidova, naročito kada deca crtaju i žvrljaju po njima. Prema Vastu pravilima, neuredni i prljavi zidovi, kao i nasumične linije ili crteži, mogu izazvati finansijske dugove i blokirati tok novčane energije i gledajte da vam zidovi uvijek budu čisti.

Još jedan važan aspekt Vastu sistema je da severoistočni deo doma uvek mora biti uredan, Ovaj sektor je ključan za privlačenje bogatstva i blagostanja, pa se preporučuje da se posebno obrati pažnja na njegovo čišćenje i održavanje i Ovaj deo kuće treba da bude bez nereda, svetao i čist, kako bi se energija novca mogla nesmetano akumulirati.

Jedna od stvari koju treba izbegavati jeste kačenje slika ili postavljanje bilo čega vezanog za vodu u južnom delu kuće, Vastu principi nalažu da se u južnom delu doma nikako ne bi trebale da postavljaju slike niti akvarijumi ili fontane, jer sve to može narušiti energiju prostora i izazvati neravnotežu.

Na kraju, prema Vastu sistemu, veoma je važno držati vrata kupatila zatvorena, Kupatila su prostori gde vlada vlaga, a ako su vrata stalno otvorena, veruje se da novac može simbolično “iscureti” iz vašeg doma, poput vode koja nestaje niz odvod, Zatvorena vrata kupatila sprečavaju ovakve energetske gubitke i pomažu u održavanju stabilnih finansija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *