Počela velika invazija smrdibuba: 3 provjerena način da ih otjerate jednom za sva vremena - rješava stvar u sekundi

Počela velika invazija smrdibuba: 3 provjerena način da ih otjerate jednom za sva vremena – rješava stvar u sekundi

Smrdibube su bez sumnje jedno od najvećih iskušenja koja se javljaju u našim domovima, a teško ih je iskorijeniti jer se brzo razmnožavaju i pored toga, ostavljaju neugodan miris, što predstavlja poseban problem kada se pojave u vešeraju.

Ove bube se skrivaju u domovima tražeći toplinu, a odrasli insekti imaju sposobnost razmnožavanja i pronalaženja pogodnih mjesta za zimski san, gdje mogu preživjeti bez hrane, a iako ne grizu i ne jedu našu hranu, njihova prisutnost može izazvati nelagodu kada ih primijetimo u zatvorenim prostorima, zbog čega se ne smatraju direktnom prijetnjom.

Jedna veoma efikasna metoda za uklanjanje je korištenje eteričnog ulja mente, koje je poznato po tome da odbija ove insekte, a dopuštajući mirisu mente da se širi prostorijama gdje se često nalaze, možete ih navesti da napuste vaš dom.

Počnite tako što ćete posaditi nekoliko saksija mente duž prozorskih okvira i rasporediti biljku u različitim prostorijama, a ova strategija stvara “prsten odbrane” koji ima za cilj da ih odvrati i takođe, napravite vlastiti sprej za poboljšanje kontrole štetočina.

Pomiješajte eterično ulje mente s vodom i nanesite smjesu na okvire vrata i prozora, a već nakon 48 sati, stjenice će tražiti mjesta bez ovog neprijatnog mirisa, a da biste bili sigurni da su potpuno uklonjene, razmislite o ponovnom nanošenju spreja nekoliko puta tokom dana.

Za dugotrajniji efekat, koristite ovu mješavinu svakih pet do šest dana i također, mješavina bijelog luka i sirćeta se pokazala kao efikasan repelent protiv stjenica, jer jak miris bijelog luka u kombinaciji s oštrim mirisom sirćeta odbija ove insekte, te za pripremu ovog rastvora, pomiješajte 200 ml alkoholnog sirćeta sa četiri kašičice bijelog luka u prahu ili četiri mlevena čena bijelog luka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *