Ovo je je unuk Bate Živojinovića: Nosi dedino ime, izgleda kao maneken, a bavi se naukom

Ovo je je unuk Bate Živojinovića: Nosi dedino ime, izgleda kao maneken, a bavi se naukom

Velimir Bata Živojinović je ličnost poznata po svom značajnom doprinosu na polju glume, koji je svojim nezaboravnim nastupima ostavio trajan trag. Unatoč njegovoj smrti prije osam godina, Walterovo nasljeđe traje, ovjekovječeno brojnim pričama i pisanim izvještajima.

Dok je Bata rijetko otkrivao detalje vezane uz svoj privatni život, poznato je da je imao veliku ljubav prema svojoj supruzi Loli, s kojom je proveo 64 godine. Njihova dugotrajna ljubav rezultirala je rođenjem dvoje djece, Miljka i Jelene, koji su potom zasnovali svoje obitelji, a kulminiralo je s ukupno šestero unučadi.
Tijekom svoje slavne karijere Bata se pojavio u preko 300 filmova i kazališnih predstava. Suština njegovog utjecaja ostaje opipljiva u atmosferi Beogradskog dramskog pozorišta, kao da i dalje obitava na toj očaravajućoj pozornici. Unatoč nepokolebljivoj posvećenosti glumačkom pozivu, Bata je bez obzira na brojne obveze dosljedno nalazio vremena za svoju obitelj.


Njegov sin Miljko osvrće se na jednu od najznačajnijih vrlina svoga oca. “Jelena i ja odgojeni smo u posebnim okolnostima, no ipak smo doživjeli skladan i tipičan obiteljski odnos. Zajedno smo prihvatili odgovornosti i vrijednosti koje su nam usadili roditelji. Majka nam je služila kao postojan izvor podrške, stalno prisutna u trenucima kada Bata je bio okupiran snimanjem ili gostovanjem”, prenio je Miljko za Kurir.
Cijenjena obitelj Živojinović izražava ponos na uspjehe Velimira i Dine, Miljkovog sina, koji žive izvan granica Srbije. Velimir, nazvan po svom slavnom djedu, trenutno pohađa studij znanosti i inženjerstva na prestižnom sveučilištu Sorbonne u Parizu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *