3 dana nakon njenog medenog mjeseca, roditelji su iskopali kćerkin grob: 30 godina su čuvali tajnu!

3 dana nakon njenog medenog mjeseca, roditelji su iskopali kćerkin grob: 30 godina su čuvali tajnu!

Većina putnika poginula je pri udaru. Larisa je ispričala: “U trenu smo ostali bez krila i krova u trenutku sudara. Zrak je bio ispunjen isključivo vriskom.” Nastavila je: “Kada sam pogledala svog muža, shvatila sam da je preminuo. U tom sam trenutku postala sigurna da je i meni suđeno da umrem.” Osim toga, Larisa se prisjetila scene iz filma koji prikazuje pad aviona, “gdje je mlada djevojka uhvatila svoje sjedalo i spustila se u džunglu ispod”, primijetila je.
Utvrdio sam da bi bilo mudro sjesti kako bih ublažio udarac nadolazećeg pada. U trajanju od osam minuta, Larisa se očajnički držala za svoje sjedalo dok se spuštala među krhotine, svaka ju je sekunda približavala zastrašujućoj mogućnosti smrti. Samo nekoliko trenutaka prije završetka pada, susrela se s gustim stablima, što joj je postalo posljednja slika urezana u sjećanje prije nego što je izgubila svijest. Nakon što se osvijestila, Larisa se živo prisjeća straha i užasa tog trenutka, izjavljujući: „Kada sam otvorila oči, prvi pogled koji mi se ukazao bilo je tijelo mog supruga. Ležao je pored mene, nekih 3-4 metra dalje.

Činilo se da se želi oprostiti od nje, kao da se oprašta posljednji put. Larisa je dva dana tražila pomoć u dubinama sibirske šume, a svaki trenutak smanjivao je njezinu nadu za spas. Treći dan ju je otkrio ribar. “Saznao sam da je moja obitelj pripremila moj grob. Objavljen je popis svih putnika, a moja obitelj je obaviještena. Niti jedne sovjetske novine nisu izvijestile o ovoj tragediji.
Sovjetska tajna policija brzo je zataškala sudar dvaju zrakoplova. Rodbini žrtava naložena je šutnja te im je uskraćena mogućnost komemoracije i odavanja počasti svojim najmilijima. Po konačnom dolasku u bolnicu, Larisa je otkrila da njenu sobu nadzire više uniformiranih policajaca.

Larisa je naznačila da je njezinoj majci naređeno da šuti, dok je posjetiteljima, uključujući obitelj i prijatelje, bilo zabranjeno da je vide. Tek 2000-ih, mnogo godina kasnije, otkriven je puni razmjer tragedije. Kao jedina preživjela razorni incident, Larisa je izdržala dugotrajnu borbu da se oporavi od ozljeda. Nakon nekoliko godina uspješno je napredovala u životu i na kraju postala majka sinu.
Razmatrajući ove fotografije snimljene godinama nakon događaja, čovjek se ne može a da se ne zadivi razmjerom ženine otpornosti. Larisa je primijetila: “Smatram vojsku odgovornom – nisu prepoznali postojanje putničkog zrakoplova na istoj putanji. Svakog 24. kolovoza obilježavam svoj drugi rođendan. Dio mene još uvijek se osjeća privezan za taj trenutak – tek treba locirati svoj pravi položaj taj aspekt nikada neće u potpunosti stići.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *