Trik za deblokiranje začepljenog nosa za 1 minut: Provjeren, isproban način da izliječite prehladu u trenu i bez posIjedica

Trik za deblokiranje začepljenog nosa za 1 minut: Provjeren, isproban način da izliječite prehladu u trenu i bez posIjedica

Iskustvo sa prehladom i rješenje uz slanu vodu: Svi su se susreli s prehladom i znaju koliko ona može biti iscrpljujuća, a jedna osoba je prehladu doživjela od zime do proljeća i osjećala se potpuno iscrpljeno, unatoč brojnim posjetama doktorima, nijedna preporuka nije davala rezultate.

Stalno je imala začepljen nos, kašalj i glavobolje. Isprobala je razne lijekove, sprejeve za nos, pa čak i vaping, ali ništa nije pomagalo, sve se promijenilo kada je, čekajući na pregled kod otorinolaringologa, srela gospođu koja joj je dala jednostavan, ali izuzetno koristan savjet: slana voda.

Kako koristiti slanu vodu za prehladu: Korištenje slane vode za liječenje prehlade je lako, ali je važno posavjetovati se s ljekarom ako postoji oštećenje sluznice ili slični problemi, doktorka je odobrila ovu metodu, potvrdivši da je sigurna za većinu ljudi.

Sve što je potrebno su: Voda (po mogućstvu prokuhana) i morska so (ili obična kuhinjska so, ali morska je bolja zbog minerala)

Priprema fiziološkog rastvora: Prokuhati 250 ml vode, a zatim ostaviti da se ohladi na sobnu temperaturu, dodati 1/4 kašičice morske soli i dobro promiješati dok se sol ne otopi, kada se smjesa ohladi, uliti je u praznu posudu za sprej ili špric.

Nakon pripreme, postupak je jednostavan: Prstom začepiti jednu nozdrvu, a u drugu ubrizgati fiziološki rastvor i nakon ubrizgavanja, snažno izdahnuti kroz nos kako bi se očistile nozdrve, te ponoviti postupak na drugoj nozdrvi.

Ovaj proces se može ponavljati nekoliko puta dnevno, prema potrebi, već nakon nekoliko dana primijetit će poboljšanje, nos će biti manje začepljen, disanje olakšano, a simptomi prehlade značajno smanjeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *