Kako se riješiti miševa i pacova pomoću sode bikarbone? To bi svi trebali znati tokom sezone

Kako se riješiti miševa i pacova pomoću sode bikarbone? To bi svi trebali znati tokom sezone

Infestacija miševima može uzrokovati znatan stres i značajne štete. Oštećene električne žice, uništene zalihe hrane i potencijalne opasnosti od požara zbog izgrizanih kablova samo su neki od problema koje miševi mogu izazvati. Stoga je od izuzetne važnosti brzo poduzeti mjere za eliminaciju ovih štetočina.

Jedan od najlakših i najefikasnijih načina da se miševi eliminišu iz doma uključuje korištenje prirodnih sastojaka koje već imate kod kuće, a ovaj recept koristi kombinaciju brašna, šećera i sode bikarbone i sada ćemo vam reći evo kako ga primijeniti:

Potrebni sastojci: 1 šaka brašna, 1 šaka šećera, 1 šaka sode bikarbone, a kada ste sve to nabavili, vrijeme i da krenete na obavljanje ovog postupka.

Obucite zaštitne rukavice: Prije pripreme smjese, obavezno stavite rukavice kako biste spriječili ostavljanje ljudskog mirisa na mamcu, a miševi su vrlo osjetljivi na mirise i mogu izbjegavati mamce ako osjete ljudski miris.

Pomiješajte sastojke: U posudu spojite brašno, šećer i sodu bikarbonu i ova kombinacija sastojaka ima posebne uloge: šećer privlači miševe, brašno ih zavarava, dok soda bikarbona igra ključnu ulogu.

Postavite mamac:  Smjesu ulijte u male posude ili poklopce i rasporedite ih po kući, posebno na mjestima gdje ste primijetili tragove miševa, kao što su izmet, oštećeni predmeti ili rupe u zidovima.

Pratite situaciju: Redovno provjeravajte mjesta gdje ste postavili mamce i nastavite s postavljanjem dok ne nestanu svi znakovi prisutnosti miševa i soda bikarbona je ključna jer miševi ne mogu probaviti plinove koje ona stvara u njihovom organizmu, što bi trebalo da rezultira da ih više nema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *