Bijeli luk za zimu sadim samo preko NOVINSKOG TRIKA! Savršena metoda sadnje za sve zaposlene ljude

Bijeli luk za zimu sadim samo preko NOVINSKOG TRIKA! Savršena metoda sadnje za sve zaposlene ljude

Započnite postavljanjem kante s vodom uz cvjetnjak. Zatim uzmite stare novine i savijajte ih dok ne dosegnu debljinu jednaku četiri stranice. Položite novine na gredicu, a zatim pripremljeni sloj stranica uronite u vodu. Nakon toga raširite te stranice tako da pokriju cijelu površinu, pazeći da se preklapaju kako biste pružili sveobuhvatnu zaštitu za svaki dio kreveta.

Kada su mokre, novine postaju fleksibilne, što im omogućuje da sigurno prianjaju na površine i održavaju stabilnost čak iu vjetrovitim uvjetima. Da biste poboljšali zaštitu, preko novina možete staviti sloj komposta. Alat s klinom koristi se za oblikovanje jažica jednake dubine, duboke otprilike 10 cm. Ako se žele alternativni materijali, moglo bi se razmotriti korištenje drugih vrsta papira umjesto novina; na primjer, stare, nekorištene tapete ili pulpa za pokrivanje koju obično koriste slikari mogu poslužiti kao prikladna zamjena.

Tijekom zimskih mjeseci služe kao barijera protiv hladnoće, dok u proljeće onemogućuju razvoj trave i korova; u konačnici, papir razgrađuju gliste. Češnjak uspijeva u okolišu obogaćenom slamom ili pokošenom travom, iako je bitna prethodna priprema prostora. Nadalje, ovaj sloj malča nudi zaštitu tlu od mraza tijekom cijele zimske sezone.

Posljedično, glavice se povećavaju, dok lišće zadržava ravan izgled. Osim toga, dali ste nam nekoliko pronicljivih preporuka. Naša čitateljica, gospođa Ana, podijelila je sljedeće zapažanje: “Na češnjak koji sam posadila stavljam lišće kruške, a kada ga potrošim, koristim i lišće javora. Ispod tih slojeva korov ne uspijeva, a lišće Raspadaju se kako češnjak sazrijeva Nadalje, lišće oraha služi kao izvanredan pokrov za češnjak, a preko gredice se može nanijeti tanak sloj piljevine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *