Kada ste u radnji, uzmite i aluminijum: Kod kuće, samo ga zgužvajte i stavite ispred vrata, ovaj problem će potpuno nestati

Kada ste u radnji, uzmite i aluminijum: Kod kuće, samo ga zgužvajte i stavite ispred vrata, ovaj problem će potpuno nestati

Aluminijska folija ima široku primenu, ne samo u kuhinji, već i izvan nje, osim što je odlična za čuvanje hrane, može olakšati svakodnevni život, posebno kada je postavite ispred glavnog ulaza i ovaj materijal je izuzetno koristan i u domaćinstvu.

Na primer, može odbiti nepoželjne životinje, kao što su mačke ili miševi, što je posebno korisno za one koji imaju vrt ili voćnjak, ako imate problema s lutalicama, postavljanje aluminijske folije na ulazu može ih odvratiti i mačke se često boje zvuka koji proizvodi folija na vetru, a možete je i postaviti kao improvizovanu zastavu.

Osim mačaka, aluminijska folija može odbiti i miševe, zahvaljujući njihovoj osetljivosti na zvuke i glatke površine, umetanjem folije u pukotine i otvore sprečava se njihov ulazak i takođe, folija može poboljšati proces glačanja, Ako je stavite ispod navlake daske za glačanje, glačalo će bolje kliziti i brže zagrijavati tkanine.

Za čišćenje posuđa, možete oblikovati kuglu od folije i koristiti je za uklanjanje zagorelih ostataka, folija je efikasna i za skidanje hrđe s alata, a mnogi je koriste i za olakšavanje bolova u zglobovima, jednostavno je pričvrstite na bolno mesto i ostavite da deluje nekoliko dana. Ako se tegobe nastave, ponovite postupak.

Takođe, foliju možete koristiti za smanjenje podočnjaka, hladne trake od folije stavite na područja oko očiju i ostavite nekoliko minuta, u domaćinstvu, aluminijska folija može pomoći i u održavanju srebrnog nakita, stavite ga u zdjelu obloženu folijom sa toplom vodom i soli, a vaša će srebrnina ponovo zasjati.

Za poboljšanje efikasnosti grejanja, postavite aluminijsku foliju iza radijatora, tako da sjajna strana bude okrenuta napolje, čime ćete smanjiti gubitak topline, aluminijska folija je takođe korisna za oštrenje makaza, presavijte je u nekoliko slojeva i režite kroz nju kako biste ponovo dobili oštrinu, a za lakše pomeranje namještaja, stavite aluminijsku foliju ispod nogu komada, mat strana će olakšati klizanje po podu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *