Ogrebotine sa staklene ploče šp0reta nestaju kao rukom odnešeni: 0vo bi svi voljeli da su ranije znali

Ogrebotine sa staklene ploče šp0reta nestaju kao rukom odnešeni: 0vo bi svi voljeli da su ranije znali

U današnjem članku ćemo vam pokazati kako ukloniti ogrebotine s glatkih površina peći i vratiti im sjaj i ove površine su osjetljive i lako se grebu, što otežava održavanje čistoće, dok će vam za ovaj zadatak trebat pasta za zube i soda bikarbona.

Prvo pomiješajte nekoliko kašika sode bikarbone s vodom kako biste dobili gustu pastu, nanesite ovu mješavinu na izgrebano područje i nježno umasirajte krpom i ako ogrebotine i dalje budu vidljive, možete dodati još sode bikarbone.

Također, možete nanijeti malu količinu čiste bijele paste za zube i lagano je obrisati krpom, važno je koristiti pastu bez gela, jer gel ne daje željene rezultate.

Održavanje površine peći glatkom može biti izazovno, ali uz pravu tehniku možete lako ukloniti ogrebotine, kada pripremate smjesu sa sodom bikarbonom, pobrinite se da bude dovoljno gusta da se drži na površini, nježna primjena pritiska je ključna, jer preveliko trljanje može dodatno oštetiti površinu.

Nakon čišćenja, obavezno isperite površinu toplom vodom kako biste uklonili ostatke, osušite mekom krpom kako biste zadržali sjaj, ove metode ne samo da pomažu u uklanjanju ogrebotina, već i čine da vaša peć izgleda sjajnije i privlačnije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *