Konobar Milan vratio novčanik pun para koji je našao u kafani, a onda je uslijedio š0k potez vlasnika (Foto)

Konobar Milan vratio novčanik pun para koji je našao u kafani, a onda je uslijedio š0k potez vlasnika (Foto)

U poznatoj kafani “Oaza” u Bujanovcu, ove godine se posebno izdvojio konobar Milan Đorđević svojim izuzetnim poštenjem i hrabrošću, tokom svakodnevnog posla, 1. februara, nakon što su gosti napustili lokal, pronašao je zaboravljen novčanik u jednom od separea i u novčaniku su se nalazili važni dokumenti i ukupno 970 eura.

Milan je bez oklijevanja stavio novčanik na pult i čekao sat ili dva dok nije prišao zabrinuti muškarac, tražeći pomoć u pronalasku izgubljene stvari, Milan mu je, bez razmišljanja, odmah vratio novčanik.

Iako vlasnik novčanika nije pokazao ni najmanju gestu zahvalnosti, čak ni ponudio kafu, Milan se ne osjeća razočarano, tokom svog 16-godišnjeg iskustva u poslu konobara, više puta je bio u sličnim situacijama.

Na prethodnom radnom mjestu doživio je sličan slučaj kada je gost slučajno ostavio torbicu s 4000 eura, Bez odlaganja, već narednog dana vratio ju je pravom vlasniku.

Tokom godina rada u ugostiteljstvu, često je nailazio na slučajeve u kojima su gosti zaboravljali mobilne telefone, važne papire i druge vrijedne predmete i postalo mu je pravilo da uvijek marljivo i pošteno vrati pronađene stvari njihovim vlasnicima, iako nikada nije dobio znak zahvalnosti, pa makar u obliku šoljice kafe, ne žali zbog svojih postupaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *