0vo izbacuje šećer iz vašeg tijela: Nestat će za samo 3 dana, a kiIogrami se samo t0pe

0vo izbacuje šećer iz vašeg tijela: Nestat će za samo 3 dana, a kiIogrami se samo t0pe

Često nismo svjesni koliko šećera unosimo jer je prisutan u mnogim namirnicama koje ne bismo ni očekivali. Posljedice toga mogu biti prekomjerna tjelesna težina, umor, promjene raspoloženja, dezorijentacija i problemi sa spavanjem.

Dugotrajna konzumacija šećera može povećati rizik od ozbiljnih zdravstvenih problema, poput kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, pa čak i raka dojke. Kada konzumiramo šećer, tijelo ga koristi kao izvor energije, ali šećer koji ne iskoristimo taloži se u organizmu, što dovodi do povećanja nivoa šećera u krvi.

Idealno bi bilo u potpunosti izbaciti šećer iz ishrane, ali mnogima to predstavlja veliki izazov. Svi povremeno osjetimo želju za nečim slatkim.

Potpuno odricanje od šećera može uzrokovati loše raspoloženje, depresiju i nesanicu. Vjerovatno ste to već osjetili.

Vrijeme je da očistite tijelo od šećera, a u nastavku donosimo plan kako to postići:

Dan 1 – Doručak: Šolja zobenih pahuljica s dodacima poput sjemenki, badema ili bobičastog voća, ili kajgana od tri jaja, užina će biti šaka oraha.

Ručak: Kuhana pileća prsa s porcijom bundeve, badema ili lagano kuhanog graha i za večeru pečene gljive s ribom ili losos s brokulom.

Dan 2 – Doručak: Isto kao i prvog dana, užina će biti šaka lješnjaka, za ručak ćete uzeti tikvice s paprikom i prelivom od limuna i večera će vam biti grah, kuhano povrće ili pečeni bakalar s kriškom tost hljeba.

Dan 3 – Doručak će vam biti kao i prethodnih dana, za užinu šaka lješnjaka, a za ručak pržena pileća prsa s dresingom od limuna ili pečena piletina s crnim maslinama, majčinom dušicom i lukom, a za večeru ćete imati juha od luka ili tjestenina s bosiljkom, gljivama i umakom od paradajza (po želji se može dodati i meso), dok što se tiče pića, preporučuje se unos isključivo vode, čajeva ili jedne šolje kafe dnevno (bez šećera, naravno).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *