Kakav š0k: Nikola pojeo 300 jaja za 10 dana, a onda otišao vaditi nalaze: Zbog njegovih rezultata se svi iznenadiIi (Video)

Kakav š0k: Nikola pojeo 300 jaja za 10 dana, a onda otišao vaditi nalaze: Zbog njegovih rezultata se svi iznenadiIi (Video)

Mnogo doktora smatraju da je okej da pojedete svakog dana jedno jaje ako vi imate dobar holesterol i nemate nikakve kardi0vaskularne b0lesti. U sebi jaja imaju dosta proteina i zdravih masti, te vitamina i minerala pa su dobra stvar za sve ljude koji vode računa o ishrani, ali i za one koje žele trenirati.

Ipak, mogu da budu loša zbog holesterola, pa su tako ustanovili da je maksimalno potrebno unijeti troje jaja dnevno, ali ono što se svi pitaju jeste šta se može dogoditi ako se pretjera sa njima.

Sve to je odlučio provjeriti jutjuber Nikola Vejnović koji je kupio 300 jaja sa planom da njih pojede za deset dana, a on je i prije i poslije ovog eksperimenta namjeravao provjeriti svoju krvnu sliku.

Na kraju svog eksperimenta se pokazalo da je njegova krvna slika gora nego što se mislilo, jer mu se holesterol povisio sa 2,91 na 3,44, a da su mu leukociti pali sa 7,1 na 6,1 i eritrociti su mu se snizili sa 5,56 na 4,46, a pogledajte sada i njegov video.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *