Cijeli balkan je u suzama: Koliko imaš godina? 3- A jel ti hladno? Jeste - B0sim nogama gazi kamenje i nema jaknu, a cijela priča još p0tresnija (Video)

Cijeli balkan je u suzama: Koliko imaš godina? 3- A jel ti hladno? Jeste – B0sim nogama gazi kamenje i nema jaknu, a cijela priča još p0tresnija (Video)

Ovaj kratki video od dječaka Emira od tri godine je digao čitav balkan na noge, a novinari su posjetili Rakovicu u Sarajevu pa su tamo zabilježili da djeca hodaju bosonoga i da nema struje niti vode, te da nema ogrjeva i da su prepušteni sami sebi.

Novinar Alen je posjetio ove ljude koji su sa njim podijelili svoju priču. Djevojčica Vahida Seferović uskoro će napuniti 15 godina, a ona je neko vrijeme pr0sila u Mostaru pa su je uhvatili i stavili u dom i na kraju je vratiliroditeljima.

Njeni roditelji su htjeli nju a upišu u školu, ali su rekli da je prestara, a tu gdje žive nemaju ni vode ni struje, a ni kupatila. Tužna majka je rekla da oni nemaju nikakva primanja od opštine, a da ima četvero djece. Rekla je da im nekada pomognu dobri ljudi i da im daju brašna, pa da im neki daju pakete sa hranom, a da neki prodaju staro željezo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *