5 razloga zašto žene kod nas izgledaju previše staro poslije 55. godine: 0bratite pažnju i ne radite 0ve stvari

5 razloga zašto žene kod nas izgledaju previše staro poslije 55. godine: 0bratite pažnju i ne radite 0ve stvari

Pored toga što u današnje vrijeme vidimo da sve više ima mladolikih žena, ipak realnost bude da ima više žena koje kada pređu pedesetu godinu ne brinu više za svoj izgled.

Najčešća rečenica koje izgovaraju često žene je “Da ja imam toliko novca, i ja bi izgledala kao ona”. Naravno je da holivudske dive ne možemo porediti sa ostatkom svijeta, ali se često žene vade na nedostatak novca.

Realnost je ipak drugačija, a pet razloga je zbog čega većina njih zaboravi na svoj izgled:

Žrtv0vanje – Mnoge žene uskraćuju sebi dosta stvari kako bi njen muž i dijete imali dovoljno, a naravno je da ne bi trebali trošiti sav novac na sebe posebno ako imate porodicu, ali ipak ne bi ni sebe trebali zanemarivati pa sebe nekada stavite na prvo mjesto.

Izbor frizure – Dobro bi trebali paziti kod kojeg frizera idete, a osim toga i izaberite neki moderniji stajling frizure.

Izbor odjeće – Trendovi nisu tu samo za mlađe žene, a ako vi želite izgledati mladoliko, onda bi trebali pažljivo birati šta ćete nositi pa izaberite trend koji vama najviše odgovara.

Kritični stav prema životu – Ovo je isto jedan veoma bitan razlog jer mladoliki izgled neće dolaziti samo spolja nego ima i veze sa psihom pa tako gledajte da sebe što više usrećite i radite stvari koje volite, te zaboravite na gledanje nekih filmova ili serija u kojima nema ništa osim gunđanja i ogovaranja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *