0vo je najefikasniji način da uzgojite limun: Ima da rađa gdje god da živite, samo jedan trik je potrebno znati - evo i koji

0vo je najefikasniji način da uzgojite limun: Ima da rađa gdje god da živite, samo jedan trik je potrebno znati – evo i koji

Možda vi niste nikada imali prilike da probate limun koji je uzgojen u kući, a vjerujte da je to nešto posebno i da nijedan nije ravan tome kojeg kupite u prodavnici.

Upravo zbog toga je savršena prilika da vi uzgojite limun u svome domu, a da bi to ostvarili potrebno je da se i vi malo potrudite.

Prvo je potrebno da nabavite organski limun pa da onda uzmete sjemenke iz njega. Nakon toga izaberite saksiju u koju ćete posaditi limun pa napravite mješavinu zemlje, treseta, vermikulite i organskog đubriva.

Kako bi to sjeme izraslo, njemu je potrebna svjetlost od 14 do 16 sati pa je zbog toga potrebno da vi imate najjaču svjetlost i da to stavite u saksiju.

Najbolje je da ga posadite kada ljeto dođe, a zbog toga zapišite sebi negdje ovaj postupak i probajte ga. Potrebno je da prvo skuhate čaj od kamilice pa ostavite da se ohladi i onda iscijedite limun iz njega pa izvadite sjemenke. Sjemenke koje nisu oštećene je potrebno staviti u topao čaj od kamilice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *