U novogodišnjoj noći novčanik mora biti pun, a obim kućnih poslova što manji: Šest zanimljivosti o Novoj godini koje malo ko zna

U novogodišnjoj noći novčanik mora biti pun, a obim kućnih poslova što manji: Šest zanimljivosti o Novoj godini koje malo ko zna

U današnjem tekstu smo odlučili pričati o par zanimljivosti koje se odnose na Novu godinu, a koje slabo ljudi znaju. Mnogi se i pitaju kako da im se ostvare želje koje zamisle, a vjeruje se da bi ih trebali zapisati na papir pa da ih stavite pored sebe u toku novogodišnje večeri da bi vaša energija prešla na njega, ali onda kada prođe ponoć taj isti papir treba zapaliti.

Mnogi se i pitaju zbog čega se pravi tolika buka u ponoć, tačnije vatr0met i ostalo, a odgovor je da je to dio rituala jer se vjeruje da ako pravite buku u ponoć da ćete tako otjerati negativnu energiju, ali naravno bitno je naglasiti da je to samo vjerovanje.

Osim toga se smatra da bi na novogodišnjoj trpezi trebalo stojati mnogo voća, povrća i inače hrane da bi tokom sljedeće godine imali obilje u domu.

Također se i vjeruje da ako vam je novčanik pun novca u ponoć da bi vam se tokom sljedeće godine trebala desiti povoljna finansijska situaciija i tako u Novu godinu ne bi trebali da ulazite sa finansijskim dugom prema nekom drugom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *