Stavite prašak u wc šolju i gledajte magiju: Toalet nikada čistiji, ali samo ako se koristi 0vako

Stavite prašak u wc šolju i gledajte magiju: Toalet nikada čistiji, ali samo ako se koristi 0vako

Čišćenje wc šolje zaista nije nikome omiljeni posao, ali za vas imamo neke savjete kako možete otkloniti sve bakterije, te dati kupatilu dodatni sjaj, a za to će vam biti potreban prašak za veš.

Potrebno je da vi dodate jednu mjericu praška za veš, što je oko pola šoljice, a najbolje je da ga ne sipate direktno u vodu nego na dio iznad vode pa onda sačekajte 20 minuta i čim naspete prašak za veš potrebno je da stavite poklopac od wc šolje.

Nakon što prođe određeno vrijeme, onda očistite sa četkom wc šolju pa pustite vodu i toalet će vam biti čist, te će bakterije da nestanu.

Ako želite i da očistite vodokotlić, onda možete da naspete bijelo sirće u vodokotlić jer se vjeruje da tako možete postići maksimalan efekat i detaljno očistiti taj prostor koji je napunjen sa bakterijama i prljavštinom. Za taj dio vam je potrebna čaša sirćeta od 9 posto, te soda bikarbona, a potrebno je da sirće zagrijete na 40 stepeni pa ga onda pomiješajte sa sodom i na 200 grama sirćeta je potrebna jedna kašika sode.

Nakon toga je najbolje da tu mješavinu naspete u vodokotlić pa onda ostavite to da stoji par sati i najbolje bi bilo kada bi to naveče uradili i da tako stoji do jutra, dok je za najbolje rezultate potrebno da to uradite više puta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *