0vaj uređaj troši najviše struje: Električar Zlatko otkrio ko uništava kućni budžet

0vaj uređaj troši najviše struje: Električar Zlatko otkrio ko uništava kućni budžet

Danas ćemo pričati o jednoj zanimljivoj i korisnoj temi, a ona je posebno bitna u današnja vremena. Plate i penzije vidimo da se nikako ne povećavaju, a cijene troškova samo rastu.

Danas ćemo malo pričati o električnoj energiji i kako možete da uštedite nešto novca. U našem domu imamo dosta uređaja koji po malo vuku struju čak i kada niste kod kuće, kao što je to tv prijemnik ili ruter od interneta koji na mjesečnom nivou može potrošiti dosta struje.

Jedan električar je pričao o toj temi, a rekao je da ako se ne očisti na vrijeme da mašina za sušenje veša može trošiti dosta struje. Rekao je da u situaciji kada su prohodni kanali začepljeni, da se oni začepe uslije jedne sezone i da uslijed nagomilavanja vlakana koji otpadaju sa odjeće se napravi čep i tada se ljudi žale kako im mašina radi i po pet i više sati.

Električar je rekao da tada jednostavno mašina pokušava osušiti veš, a da prima informaciju da je unutra vlažno i onda radi konstantno pa se vrti u krug. Zbog toga bi bilo dobro da pozovete nekog ko se bavi sa time da vam s vremena na vrijeme očisti mašinu od tih vlakana kako vam mašina za sušenje ne bi trošila dosta struje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *