Rješenje za sve zimske vozače: Automehaničar otkrio šta raditi ako auto neće da upali - stvarno djeluje

Rješenje za sve zimske vozače: Automehaničar otkrio šta raditi ako auto neće da upali – stvarno djeluje

Svi smo svjesni da je zima već uveliko krenula, te da ima i snijega, te raznih problema koje zima za sobom nosi za vozače. Tako na nekim mjestima gdje je hladnije, vozači svakog dana moraju da odleđuju brave i da se namuče dok upale auto i slično.

Danas za vas donosimo jedan jednostavni trik koji je automehaničar Dragan podijelio, pa je objasnio šta je potrebno uraditi u nekim situacijama:

“Ako se vama brava zamrzne, onda je najbolje nju naprskati sa posebnim sredstvom za odmrzavanja kojeg možete kupiti na benzinskim pumpama, a ako to nemate, onda ugrijte ključ držeći ga klještima i zagrijavajte sa upaljačem.

Ako vam prozori zalede, u tome slučaju je preporuka upaliti grijanje u autu pa čekati da se otopi led i stakla nipošto ne polivajte sa toplom vodom jer tako mogu samo puknuti”

“Ukoliko vam auto samo vergla i neće da upali, problem može da bude u akumulatoru ili u zamrznutoj liniji za dovod goriva, a zbog toga je uvijek bolje da preko zime imati preko pola rezervoara goriva. Ako vam auto ne upali iz prve, onda je dobro da ga upalite na kablove iz drugog napunjenog akumulatora”, rekao je automehaničar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *