0vako će vam odjeća mirisati na kilometar: Greška je kod sipanja omekšivača, evo kako je ispravno

0vako će vam odjeća mirisati na kilometar: Greška je kod sipanja omekšivača, evo kako je ispravno

Ono što se do sada pokazalo kao istinitim jeste da će se odjeća trošiti sporije ako je perete na nižim temperaturama. Vruća ili hladna voda se može riješiti prljavštine baš kao i topla ako vi imate dobru mašinu za veš i koristite dobar deterdžent.

Sve stvari možete prati na nižim temperaturama osim peškira i posteljine koju treba prati na visokim temperaturama radi dezinfekcije. Ono što morate znati jeste da previše deterdženta može začepiti ladicu za deterdžent i izazvati neprijatne mirise, dok previše omekšivača otežava pranje veša.

Uvijek bi trebali pročitati doze na pakovanju i ne zaboravite da korsitite mjernu čašicu. Ako vam je odjeća dosta prljava, onda ne stavljajte više deterdženta nego pokrenite 2 ciklusa pranja. S vremenom će vam omekšivač činiti tkaninu baršunastom i s vremenom će se smanjivati sposobnost upijanja tkanine.

Ostaci deterždenta se nakupljaju s vremenom u veš mašini i mogu da završe na vašoj odjeći, a zbog toga trebate redovno sušiti pregradu za deterdžent i pustite jednom mjesečno vašu mašinu da radi prazna sa tekućinm za pranje posuđa i octom za dezinfekciju, te poslije svakog pranja uklonite ostatke deterdženta sa gumenih vrata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *