Grije cijelu kuću za 50 eura: Slobodan sa Rudnika ima nevjerovatne izume, a evo kako je smanjio troškove za grijanje (Foto)

Grije cijelu kuću za 50 eura: Slobodan sa Rudnika ima nevjerovatne izume, a evo kako je smanjio troškove za grijanje (Foto)

Čovjek po imenu Slobodan Vesić živi na planini Rudnik i on je konstruisao sat koji ima jednu, ali i koji ima pet kazaljki, pa on zna koliko je sati ne samo u Srbiji nego i na ostalim kontinentima.

Rekao je da ima prijatelje u cijelom svijetu i zbog toga je napravio ovaj sat kako bi on mogao znati koliko je sati u Tokiju, Moskvi, Čikagu i tamo gdje oni žive.

Inače je on po struci elektromehaničar za mjerne uređaje, a on je u svoj sat i ugradio feder koji iako nestane struje njemu omogućava da radi sljedeća tri dana. Iza sebe ima dosta patenata, a jedan od njegovih izuma je vezan za grijanje, a on svoj stan u Gornjem Milanovcu grije samo za 50 eura mjesečno.

Zapravo je on priključio TA peć na radijatore, a od kojih je napravio rezervoare za vodu, pa nakon što se peć ugrije na temperaturu od 600 stepeni, onda se voda zagrije i uz pomoć pumpe se izbacuje u radijatore, dok kada nestane straje on koristi mercedesov akumulator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *