Misteri0zan i ogroman kraterse pojavio u Turskoj: Prečnik mu je 37 metara, a niko nema pojma zbog čega je nastao (Video)

Misteri0zan i ogroman kraterse pojavio u Turskoj: Prečnik mu je 37 metara, a niko nema pojma zbog čega je nastao (Video)

U Turskoj se iznenada pojavio krater površine oko 1400 kvadratnihmetara u okrugu Rešadija koji je prečnika 37 metara, a za kojeg turski geolozi ne mogu pronaći vezu sa zemlj0tresom koji se desio u posljednje vrijeme.

Direktor centra za istraživanja prirodnih pojava je rekao da su geolozi bili na tome mjestu gdje je nastao krater.

“Zemlj0tres koji se dogodio nema veze sa ovom rupom koja je nastala prethodnih dana, a još uvijek ne možemo utvrditi zbog čega se pojavila. Moguće je čak da se zemlja spremala urušiti još ranije, ali ipak da je ovo bilo povezano sa zemlj0tresom, ova se rupa ne bi otvorila tek 20 dana kasnije. Postoje mjesta gdje su se stvorili ovakvi slični krateri, ali ipak još uvijek nismo uspostavili neku vezu sa zemljotresom”, rekao je Mehmet Japar koji živi na visoravni Hadžii Seit, a koji je također naveo da su se takvi krateri i ranije formirali u blizini, pa je istakao da se sada stvorila velika rupa na njivi njegovog komšije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *