Kosa vam se jako brzo zamasti: 0vo je rješenje da bude čista do sedam dana

Kosa vam se jako brzo zamasti: 0vo je rješenje da bude čista do sedam dana

Svi žele da imaju sjajnu i bujnu kosu što duže vremena mogu bez da im se ona brzo zamasti, ali ipak realnost je nešto drugačija. Dosta faktora mogu da utiču na vašu kosu, dok smo za neke od tih faktora sami sebi krivi.

Duga kosa koja je njegovana i sjajna je nešto što je veoma lijepo vidjeti, a i ljudi se bolje osjećaju kada vide da imaju takvu kosu. Žene posebno vole paziti na svoju kosu i samim tim kada imaju lijepu kosu će se bolje osjećati, a u trenutku kada se kosa masti onda se najčešće predlaže promjena frizure i skraćivanja kose, ali ipak to nije toliko prihvatljiva opcija.

Kako vam se kosa ne bi mastila brzo, tu je prva stvar da tokom sušenja kose fenove je posušite koliko god možete peškirom jer će na takav način dobiti volumen, te će da izgleda manje masna.

Što više kosu sušite sa prirodnim putem, a kada krenete na spavanje, onda i uzmite šampon za suho pranje pa ga nanesite na vašu kosu, dok ćete ujutru vidjeti da ona ima volumen. Ono što je još veoma bitno jeste da što manje kosu dirate rukama jer ćete je tako samo dodatno mastiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *