0tiču vam ruke, boIi vas glava i stalno ste žedni? Provjerite da li prekomjerno unosite 0vu namirnicu

0tiču vam ruke, boIi vas glava i stalno ste žedni? Provjerite da li prekomjerno unosite 0vu namirnicu

Zbog prekomjernog unosa soli se može desiti da imate velike zdravstvene probleme, a u nastavku možete pročitati kako možete prepoznati da li ste vi pretjerali sa soli.

Otečene ruke: Ukoliko vam ruke izgledaju kao da su otečene i ne možete da skinete prstenje, pored činjenice da niste dobili na težini, onda to upravo može da bude znak da imate prekomjerno zadržavanje vode uzrokovano sa prekomjernim unosom soli.

Suha usta: Ako vi stalno osjećate žeđ, te imate suha usta, onda je to možda znak ili da ne unosite dovoljno tečnosti ili da imate ishranu koja je previše slana.

Glav0bolja: Zbog visokog unosa soli se može dobiti povećan pritisak i sve to može da uzrokuje glav0b0lju i ako imate često jake glav0bolje, onda je moguće da je to povezano sa prekomjernom konzumacijom soli. Također je vrlo zanimljiva činjenica da zbog visokog unosa soli možete imati usporene kognitivne funkcije m0zga. Upravo radi svega što ste mogli pročitati bi bilo dobro da smanjite unos soli ako ste već svjesni da koristite dosta nje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *