Ako se budite sa gIavoboljom - 0vo su razlozi: Da li vam se 0vo dešva čim otvorite oči?

Ako se budite sa gIavoboljom – 0vo su razlozi: Da li vam se 0vo dešva čim otvorite oči?

Probuditi se sa glav0boljom vam može da bude neprijatno iskustvo koje će narušavati očekivanje odmora, te obnove koju bi trebali dobiti tokom sna, a pored toga što je to stanje koje pogađa mnogo ljudi, razlozi za to mogu i da buu različiti.

Hronične jutarnje glav0bolje su povezane često sa migrenom ili sa glavob0ljom napetosti, a simptomi migrene uključuju pulsirajuću b0l n jednoj strani glave, osjetljivost na svjetlost, te mučninu.

Loš kvalitet sna: Problemi sa spavanjem ili često buđenje tokom noći, te osjećaj umora poslije buđenja vam mogu samo još više doprinjeti jutarnjim glavoboljama, a sve to može da bude uzrokovano sa stres0m, anskioznošću i alk0h0lom.

Također može biti glav0bolja da bude uzrokovana sa prekomjernom upotrebom lijek0va protiv b0lova, te je moguće i da glavobolje budu povezane sa depresijom i anksioznošću. Također bi bilo dobro da ako sumnjate da imate aksioznost ili depresiju koje vam uzrokuju glav0bolje, onda je najbolje da potražite savjet od doktora. Pored svega toga je dobro da obratite pažnju na to šta jedete i pijete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *