Dijete može samo naslijediti od svog oca samo ove dvije stvari: To nikada ne biste mogli ni zamisliti (Foto)

Dijete može samo naslijediti od svog oca samo ove dvije stvari: To nikada ne biste mogli ni zamisliti (Foto)

Dijete uglavnom nasljeđuje specifične genetske osobine od oca, jer muški geni imaju značajan utjecaj, dok se te osobine ne prenose s majke. Po dolasku na svijet, od roditelja smo dobili brojne ostavštine. Genetičarka Dana Breset izjavila je da su djeca rođena od očeva starijih od 45 godina izložena većem riziku od poteškoća u učenju, kao i povećanoj vjerojatnosti razvoja depresije ili anksioznosti.

Važno je priznati da ako otac doživi bilo kakav osjećaj razočaranja u vezi sa spolom svog djeteta, treba samo sebi zahvaliti. Prema Bresetu, muškarci snose isključivu odgovornost za određivanje biološkog spola djeteta.

Stručnjaci su utvrdili da se genetski čimbenici odgovorni za visinu djeteta mogu povezati s očevim genima, a ne s majčinim genima. Procjenjuje se da postoji najmanje 700 genetskih varijacija koje doprinose razvoju tjelesnih karakteristika djeteta.

Dok genetsko nasljeđe ove osobine potječe i od majke i od oca, studije pokazuju da očev genetski doprinos ima veću težinu u određivanju visine. Breset tvrdi da ako otac ima visok stas, velika je vjerojatnost da će i dijete doživjeti značajan rast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *