Očistite peglu bez muke i oštećenja: Neće se više lijepiti i uništavati vašu odjeću

Očistite peglu bez muke i oštećenja: Neće se više lijepiti i uništavati vašu odjeću

Kada je u pitanju i održavanje pegle, onda je bitno da ne zanemarite čišćenje, a evo i kako to možete da učinite jednostavno i učinkovito. Čišćenje pegle vam se preporčuje jednom ili dva puta u godinu i trebate uzeti u obzir upute od proizvođača.

U slučaju da vi primijetite da vam pegla ne klizi glatko ili vidite da na njenom dnu imaju nakupine kamenca, onda je i vrijeme da je temeljno očistite.

Sintetički materijali se mogu zlijepiti i mnogo toga radi topline pa sve to može i da se zapekne na površinu pegle i stvara tvrdokorne ostatke.

Za čišćenje pegle će vam trebati čačkalica, stara četkica za zube, destilirano bijelo sirće, destilirana voda, upojna krpa ili ručnik. Postavite peglu koja nije upaljena na ručnik, a onda pomiješajte pola šoljice destiliranog bijelog sirćeta sa pola šoljice destilovane vode pa ulijte tu smjesu u peglu.

Provjerite svaki otvor za paru sa čačkalicom ili četkicom za zube namočenom u sirće. Onda uključite peglu pa je postavite na najjače ispuštanje pare i pričajte pet minuta, pa nakon toga pritisnite par puta gumb za paru i držite ga 30 sekundi, a taj postupak pet puta ponovite pa ostavite da se ohladi pegla i ispraznite preostalu vodu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *