Stari savjet kako se zauvijek riješiti plijesni na zidovima u stanu: Nestat će i nikada se više neće pojaviti

Stari savjet kako se zauvijek riješiti plijesni na zidovima u stanu: Nestat će i nikada se više neće pojaviti

Plijesan se aktivira kada dobije malo vlage i topline, a u situaciji da su im uvjeti optimalni, onda se i plijesan može da pojavi na bilo kakvoj površini, sve od drveta pa preko pločica i do zidova.

Na zidovima može da bude plijesan smeđa, bijela, crna ili zelena, a u situaciji da je plijesan velika i zahvaća veće područje, onda je dobra ideja da posao za uklanjanje prepustite profesionalcima.

Kako bi uklonili plijesan, potrebno će vam biti: zaštitne naočale, zaštitne rukavice, zaštitna maska za lice, ljestve, plastična kanta, spužva, krpa od mikrovlakana, mjerne čašice, izbjeljivač na bazi hlora, četkica sa mekanim vlaknima, sprej boca, vodikov peroksid, tekućina za pranje posuđa, destilirani bijeli ocat.

U plstičnoj kanti ćete pomiješati jedan dio tekućine za pranje suđa, 10 dijelova izbjeljivača i 20 dijelova vode, dok za male površine trebate pomiješati jednu kašiku tekućine za pranje suđa, pola šoljice izbjeljivača i jednu šoljicu tople vode u sprej boci. Također otvorite prozore upalite ventilator za bolju cirkulaciju zraka.

Otopinu za uklanjanje plijesni nanesite pomoću sprej boce ili spužvom, a površina zida treba da bude potpuno mokra, te pustite da se zid osuši na zraku. Nakon što se osušilo, provjerite ima li i dalje tamnih mrlja i ako su ostale ponovite postupak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *